Jort Alferink

Senior Manager

Wij zijn de aanjager namens de opdrachtgever

Senior manager Jort over een gevangenis die studenten gaat huisvesten.

Mijn focus ligt op projectmanagement en procesbewaking. Een tweetal zaken waar ik maar al te graag op wordt uitgedaagd. En wat het voor mij nog eens extra leuk maakt: Ik kan hierbij meerdere rollen bekleden, die wisselen per project. De klantvraag bepaalt welke pet ik op heb. Zo werk ik samen met een team van collega’s aan verschillende projecten in de voorbereidings- of uitvoeringsfase. Een project dat ik echt gaaf vind, is de herontwikkeling het Koepelterrein in Haarlem. Een voormalig huis van bewaring de Vest op het terrein gaat daar straks huisvesting voor studenten bieden.

Duurzaamheid, leefbaarheid en complexiteit

Dit project zat vol uitdadingen en kansen. Een voorbeeld: We geven een stuk erfgoed een nieuwe functie. En toch wil je zoveel mogelijk historische elementen behouden. Dat maakt het complex omdat je budget vaststaat en het resultaat natuurlijk wel rendabel moet worden.

We maken ons ook altijd hard voor duurzame keuzes. Dat deden we ook bij 360 Degrees in Amsterdam, een woongebouw met 122 woningen. Daar wilden we circulair geproduceerde bakstenen gebruiken. Om dat binnen budget te doen, moesten we even puzzelen, samen met de architect, de aannemer en de leverancier. Maar we zijn eruit gekomen. Ik vind dit echt een mooie, praktische invulling van circulariteit. Die inbreng typeert onze rol in zo’n project. Wij zijn de aanjager, namens de opdrachtgever. Andere partijen gaan het realiseren.

Elk project beter doen dan het vorige

Bij Brink leggen we de lat hoog. We willen kwaliteit leveren en de doelen van de opdrachtgever zo maximaal mogelijk realiseren. Dat kan wel eens spanning geven met een aannemer. Die moeten we dan confronteren met extra uitdagingen zoals inkoop en personeel. Dan zorg ik ervoor dat we met elkaar in gesprek blijven. De ene keer spreek ik meer namens de aannemer, dan weer namens de opdrachtgever. Maar altijd met het beste voor het project voor ogen.

Je doet dit echt als team. Je overlegt en leert van elkaar. We kijken met een open mind naar projecten en willen elk project weer beter uitvoeren dan het vorige. Zo komen we samen op vernieuwende bouwmethodes en durven we uitdagende keuzes te maken, zoals het achteraf monteren van balkons tegen de gevel als bijvoorbeeld.

Jezelf blijven ontwikkelen

Individualistisch een project doen, zonder collega’s, zou geen rol zijn waar ik mij fijn in voel. Ik vind het fijn om te sparren. Het zorgt ervoor dat ik regelmatig wordt gespiegeld. Dat is goed en helpt me reflecteren. Heb ik wel duidelijk genoeg gemaakt wat ik van iemand verwacht? Of heb ik die vraag wel helder genoeg gesteld?

Leren en jezelf ontwikkelen is voor mij een belangrijk thema. Het is ook één van de redenen dat ik bij Brink werk: je hebt hier zoveel trainings- en coachings mogelijkheden om verder te groeien als professional en als mens. Zo leiden we ook graag nieuwe collega’s op. Samen, want door te leren vanuit verschillende invalshoeken kunnen ze de theorie vanuit hun opleiding sneller in de praktijk brengen. En maken we het team ook steeds sterker.

Zelf volg ik nu een coachingstraject om nog meer focus te houden op mijn werk. Want ook ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Op alle mogelijke gebieden die mij beter maken in mijn vak.

Informatie

Meer weten over de uitdagingen van Jort Alferink? Hij deelt het graag! Mail j.alferink@brink.nl of bel +31 10 2370000
Play Video

Wil jij jouw expertise ook verbinden aan Brink?

Bekijk alle vacatures en ontdek een wereld aan carrièrekansen.

Momenteel geen vacatures

Solliciteren

Neem contact op

Als je hier je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking met een goede kop koffie (of thee ;)).

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.