Niels Franssen

Consultant

"Zo’n project waar je met passie aan werkt"

Consultant Niels vertelt over een iconisch gebouw in Amsterdam

Ik begon bij Brink direct na mijn studie aan de TU Delft. Ik had wel kennis, maar nog geen ervaring. Dus stelde ik veel vragen aan collega’s. Van hen leerde ik hoe de bouw werkt. Ik ontdekte welke verantwoordelijkheden ik aankon, hoe ik ze kon pakken en hoe ik mijn rol kon invullen. Inmiddels ben ik projectmanager in meerdere bouwprojecten. Daarin werk ik in teams met internen en externen. En verbind ik kennis, expertise en mensen in alle delen van het proces.

360 Degrees Amsterdam. 122 woningen aan het IJ

Een bijzonder gebouw op een heel bijzondere locatie. Midden in Amsterdam. Het is een bijdrage aan de oplossing van de woningnood in een dichtbevolkte stad. We zoeken binnen de ‘traditionele bouw’ steeds naar kansen om impact te maken. En hier vonden we die, want een kwart van de bakstenen is gewoon hergebruikt. Een mooi voorbeeld van circulair en duurzaam bouwen.

Voor mij was dit het eerste project dat ik van begin tot aan oplevering heb meegemaakt. Van een platte kavel waar niks staat, tot een gebouw van 15 verdiepingen hoog. Dan maak je meteen wel alle bouwstappen mee. Dit is echt zo’n project waar je het voor doet, waar je met passie aan werkt. En waar je heel veel van leert.

De uitdagingen van een groentje

Je bent een groentje. Maar je staat wel tegenover een ervaren aannemer. Dan moet je toch op je inhoudelijke kennis vertrouwen. En natuurlijk kun je hulp vragen aan je collega’s. 360 Degrees was een mooie sprong in het diepe voor me. Het project is groot, met veel woningen en veel hoekjes en plekjes die je moet kennen. Je probeert dan zo goed mogelijk verrassingen te voorkomen. Ik heb ook geleerd dat je discussies niet moet uitstellen. Vanuit Brink pakken wij issues altijd meteen op. Daarom zijn we ook vaak fysiek op de locaties. Dan kun je meteen doorpakken en blijft de energie in een project ook goed.

De kracht van verbinding

Ik zou niet meer solo willen werken. In een team heb je altijd mensen om je heen waarmee je kunt sparren. Dat is geen luxe op deze grote projecten. Dan wil je echt mensen naast je hebben. En zij jou. Ik heb gemerkt dat vooral de wisselwerking tussen collega’s met meer en minder ervaring goed werkt. Je bekijkt zaken vanuit verschillende perspectieven en juist daardoor leer je van elkaar. Bovendien draag je als team makkelijker en duidelijker de visie van Brink uit. En is het natuurlijk veel gezelliger.

Meteen na je studie beginnen bij Brink

Dat kan ik iedereen aanraden. Tenminste: als je goed om kunt gaan met vrijheid en verantwoordelijkheid, zit je hier helemaal op je plek. Ze stimuleren je om te zoeken naar wat jij leuk vindt. Dat merk je aan je collega’s. Die zijn echt goed in wat ze doen omdat ze plezier hebben in hun werk. De flexibiliteit is ook prettig. Dat helpt enorm bij de balans tussen werk en privé. Ik krijg hier bijvoorbeeld alle ruimte voor de sporten die ik doe, zoals wielrennen, voetbal en tennis. Ik sport zelfs samen met collega’s.

Voor de inhoud kun je op veel plekken terecht. Maar de sfeer zoals die bij Brink is, moet je ervaren.

Informatie

Meer weten over de uitdagingen van Niels Franssen? Hij deelt het graag! Mail n.franssen@brink.nl of bel +31 10 2370000
Play Video

Wil jij jouw expertise ook verbinden aan Brink?

Bekijk alle vacatures en ontdek een wereld aan carrièrekansen.

Momenteel geen vacatures

Solliciteren

Neem contact op

Als je hier je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking met een goede kop koffie (of thee ;)).

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.