Mijn afstudeeronderwerp was wat onconventioneel. Ik deed onderzoek naar improvisatie in bouwprojectmanagement. Dat vergeleek ik met improvisaties door jazzmusici, vanuit het idee: zijn er parallellen? En: wat kun je als projectmanager leren van improvisatie in de muziek?
De mensen die bij Brink werken, zijn open. Bijna iedereen werkte mee aan mijn interviews. En ik mocht voor mijn onderzoek aansluiten bij ontwerpvergaderingen. Interessant – op deze manier leer je dingen die je nooit uit alleen de boeken kunt halen. Voorafgaand aan een vergadering kreeg ik uitleg over het project. Collega’s hielpen actief mee door me niet alleen vergaderingen te laten observeren, maar ook mee te denken over hoe ik het meeste uit die observaties kon halen. Zo werd bijvoorbeeld een vergadering, die normaal online zou zijn, speciaal voor mijn onderzoek fysiek gehouden.
Je doet het niet alleen
Tijdens het onderzoek had ik veel houvast aan mijn afstudeerbegeleider bij Brink. De bouwwereld is best conservatief en mijn onderzoek was juist heel vernieuwend. Mijn begeleider leerde me om niet bang te zijn voor out-of-the-box denken. Hij stimuleerde me om door te gaan, en hielp me waar nodig. Ook het sparren met andere afstudeerders bij Brink vond ik superfijn. Je zit toch in hetzelfde schuitje. Het hielp om zo nu en dan eens met anderen te praten. Het gaf me het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.
Groei, buiten je comfortzone
Door mijn afstuderen bij Brink ben ik gegroeid. Ik treed sneller uit mijn comfortzone, bijvoorbeeld wanneer ik mensen moet benaderen. Ik krijg hier vertrouwen én verantwoordelijkheid. Daardoor ben ik zelfverzekerder geworden. Als ik iets wil, zijn er mensen om me te helpen. Maar ik moet wel zelf de eerste stap zetten. Dat is iets waar ik de rest van mijn loopbaan profijt van heb. Na mijn afstuderen ben ik bij Brink gebleven. Ik voel me hier welkom. Ook de verscheidenheid aan projecten spreekt me aan: van woningbouw tot en met scholen en van studentenwoningen tot en met grote bedrijven. Die afwisseling is voor mij interessant en hartstikke leerzaam.
Verbonden aan een groter geheel
Mijn afstuderen duurde een jaar. Best een intensief onderzoek, dus. Dan is het fijn als wat je doet, impact heeft. En dat heeft het bij Brink zeker. Voor een aantal collega’s hier was het een eye-opener dat improvisatie bij projectmanagement heel goed kan. Plus: het onderwerp wordt waarschijnlijk steeds relevanter. De projecten bij Brink worden complexer, bijvoorbeeld door klimaatverandering en schaarste van materialen. Zo werd in het kader van duurzaamheid tijdens een van de vergaderingen een groene gevel besproken. Door de complexiteit van deze techniek en het veeleisende onderhoud, improviseerden mensen op dat moment verschillende versies van deze gevel. Dat werkte toen heel goed om de mogelijkheden in kaart te brengen.
Dat mijn project impact maakt, merk ik ook om me heen. Zelfs een paar maanden na mijn afstuderen kwamen nog collega’s naar me toe, omdat ze mijn presentatie zo interessant vonden. Die betrokkenheid is wat mij betreft typerend voor Brink. Het is niet voor niets dat ik graag bij dit bedrijf wil blijven. Ik kan hier verder groeien. Daarom heb ik ervoor gekozen na mijn studie te starten met het Young Professional Program van Brink. Daar leer ik van experts uit de praktijk. Brink investeert met dit programma in mij. En ik krijg de kans om bij te dragen aan het grotere geheel. Een mooiere start in het werkveld kan ik niet wensen.
Bekijk alle vacatures en ontdek een wereld aan carrièrekansen.
Je herkent jou aan het talent het beste te halen uit alles en iedereen. Uit je collega’s, uit projecten, maar vooral uit jezelf. Dat gaat natuurlijk niet als je alleen maar rondwandelt in je comfort zone. Jij gedijt het beste bij het type vraagstuk waarbij je in eerste instantie geen idee hebt hoe je het gaat oplossen. En al helemaal niet in je eentje. Daarom verbind jij de juiste experts. Aan elkaar en aan jezelf. Je prikkelt je teamgenoten met de complexe puzzel die voor jullie ligt. En je daagt ze uit. Om buiten bestaande kaders te denken. Door een uitdagende, constructieve dialoog komen jullie tot nieuw inzicht. En tot oplossingen en producten die voorheen nog niet bestonden. Zorgen dat je hele team boven zichzelf uitstijgt, dát is jouw impact.
Je herkent jou aan het talent om kennis en kunde te verbinden. Aan anderen of aan complexe vraagstukken. Je denkt logisch, gestructureerd en je vergaart graag informatie om zo de wereld te kunnen begrijpen. Dit inzicht deel je graag met anderen. Meestal gevraagd, maar als je eerlijk bent soms ook ongevraagd 😉. Hoe dan ook, jij verrijkt de mensen om je heen met de nodige know how. Je helpt en stimuleert anderen om vakinhoudelijk te groeien en complexe kwesties objectief te bekijken. Zo til jij de omgeving waar je in verkeert naar een hoger niveau. Dat is de impact die jij maakt!
De uniciteit van mensen op waarde schatten. Daar blink jij in uit. Waarom? Omdat jij van nature oog hebt voor degenen om je heen. Je ziet hun kracht en hun uitdagingen. Dat is hét talent waarmee jij het verschil maakt. Vooral als het gaat om het realiseren van succesvolle samenwerking. Iedereen is anders. Jij herkent persoonlijkheden die elkaar versterken. En je verbindt ze aan elkaar. Zo stimuleer jij de synergie. Mensen in jouw team staan in hun kracht en durven buiten hun comfortzone te treden. Top, want dat draagt niet alleen bij aan ieders werkgeluk, jullie komen samen vooral tot betere oplossingen.
Anders denken en kijken. Dat is het talent waar je jou aan herkent. Door onverwachte verbindingen te leggen kom jij tot nieuw inzicht en verrassende ideeën. Het zit in je aard om al deze vernieuwing te delen. Met je collega’s bijvoorbeeld. Hierdoor bereiken jullie samen nog meer. Waar anderen beren op de weg zien, wijs jij ze juist op spannende zijwegen. Zo breng jij de hele organisatie verder! Dit krijg je voor elkaar omdat je jezelf onbewust continu vragen stelt. Kan dat niet beter? Wat is daarvoor nodig? Hierbij heb je altijd oog voor mens en maatschappij. Want echte impact maak je met vernieuwing die groter is dan jezelf.
Als je hier je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking met een goede kop koffie (of thee ;)).