Wema Wuyts

Software Architect

Een mooie mix van business, techniek en mensen

Software Architect Wema over slimme producten die klanten helpen sneller en efficiënter te bouwen.

Mijn rol binnen Brink is heel erg interessant. Ik ben Software architect. Dan denk je: een architect maakt tekeningen en hele mooie schema’s. Maar daar gaat het niet om. Mijn belangrijkste rol is het begeleiden van de teams die ik onder mijn hoede heb. In mijn rol probeer ik vooral te adviseren en te faciliteren. Ik zet collega’s in hun kracht en geef technische en persoonlijke sturing. Daarmee bouw ik continu aan een sterke basis voor wat wij doen: producten ontwikkelen die goed aansluiten bij de markt, die meerwaarde bieden voor onze klanten. Ik haal er veel energie uit omdat het een mooie mix is van business, techniek en teamwork. Van die combinatie gaat mijn hart echt sneller kloppen.

Digitaal meten

Bij digitaal meten draait het vooral om de calculatie: welke informatie over de hoeveelheden materiaal kun je opmaken uit een ontwerp? Als je dat weet, kun je er een prijs aan koppelen. Die informatie zit als het ware opgesloten in een BIM-model of een tekening. Met het product ‘Digitaal Meten’ onderzoeken we hoe we die gegevens makkelijker kunnen ontsluiten. Het is echt superinteressant werk. Wat wij doen is echt belangrijk omdat de bouw in Nederland voor een grote opgave staat. Er moeten 1 miljoen huizen worden gebouwd vóór 2025. En binnen die projecten spelen veel duurzaamheidsaspecten of onderhoudseisen. We willen natuurlijk zoveel mogelijk energieneutraal bouwen, wonen en werken. Dan telt elke bijdrage die dat proces kan versnellen, haalbaarder kan maken en optimaliseren. Onze goede samenwerking met sales helpt daar enorm bij: wij kunnen de mooiste producten maken, maar als niemand dat weet, bereiken we nog niks. Zij brengen onze software onder de aandacht van de markt.

Onze insteek is ‘cloud first’. We ontwikkelen dan ook continu ‘born in the cloud applicaties’, op basis van Microsoft Azure. Veel organisaties praten daarover, maar wij zetten het echt maximaal in. Dit typeert ook de slagkracht van Brink. Zo hadden we onlangs een idee voor een service en wisten we dit in nog geen 10 minuten in de lucht te zetten. Bij andere organisaties is dat een heel traject. Wij doen het gewoon.

Autonomie en diversiteit in een veilige omgeving

We werken met autonome teams, samengesteld uit meerdere disciplines, met de vrijheid om samen echt te focussen. Als je daarin efficiënte en effectieve oplossingen wilt bedenken, moet je over je ego heen stappen. Het is belangrijk dat je met elkaar in gesprek en overleg kunt gaan. Zo leer je van elkaar en word je beter. Als maker van producten, als teamlid en als mens. Daarom geven we elkaar ruimte en luisteren we naar elkaar. Want twee zien meer dan één. Ik zou niet anders willen. Sterker nog: ik zou niet weten hoe het anders zou kunnen. Ik krijg er energie van, ook omdat ik echt leuke collega’s heb.

Daarom werk ik bij Brink

Brink doet er echt alles aan om een veilige omgeving te creëren, zodat iedereen op zijn of haar manier kan groeien. Binnen Brink zijn er zogenaamde gildes waarin collega’s met dezelfde interesses kennis en ervaring uitwisselen. We bespreken bijvoorbeeld boeken die we gelezen hebben. Dan hoor je van je collega’s wat jij zelf gemist hebt of anders zag. Ik heb me aangesloten bij het gilde “Architectuur en Security”, omdat ik dat enorm interessant vind. Daarnaast heb ik met al mijn collega’s een fijn contact. We drinken regelmatig een biertje, ook met de mensen waar ik zakelijk minder of niet mee te maken heb. Die open sfeer en dat goede contact: dat typeert Brink.

Informatie

Meer weten over de uitdagingen van Wema Wuyts? Hij deelt het graag! Mail w.wuyts@brink.nl of bel +31 10 2370100
Play Video

Wil jij jouw expertise ook verbinden aan Brink?

Bekijk alle vacatures en ontdek een wereld aan carrièrekansen.

Cloud Engineer

Verbind jouw cloud-skills aan echte vooruitgang in de bouwsector.
pijl klein/paars

Software Architect

Jij verbindt jouw coachende en leiderschapskwaliteiten aan specialisten die de toekomst van software voor bouw en infra gaan vormgeven.
pijl klein/paars

Softwaretester

Jij verbindt jouw oog voor de gebruiker aan specialistische software die helpt bij belangrijke beslissingen in bouw en infra.
pijl klein/paars

(Senior) Softwareontwikkelaar

Verbind jouw passie voor de allernieuwste technologieën aan een duurzame, efficiënte en innovatieve bouwsector.
pijl klein/paars

Accountmanager

Verbind jouw passie voor commerciële resultaten en unieke applicaties aan uitdagende vragen uit een complexe branche.
pijl klein/paars

Junior accountmanager – Inside Sales

Verbind jouw passie voor commerciële resultaten en unieke applicaties aan uitdagende vragen uit een complexe branche.
pijl klein/paars

Solliciteren

Neem contact op

Als je hier je gegevens achterlaat nemen we contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking met een goede kop koffie (of thee ;)).

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.